Currículum

–          LINEA ARTÍSTICA –

 L’EDUS comença la seva obra realitzant paisatges de la garrotxa principalment i perspectives dels seus pobles. Amb el temps va convinant el paisatgisme amb els bodegons. Setrill, càntirs, ampolles de vidre foren objectes que l’atreien.

 La figura humana va formar part en una segona etapa en que la seva tènica comença a prendre cos, amb rostres singulars i també de reconeguts com el de l’artista i pintora Margit Kocsis, persona que va conèixer de jove i l’animà a continuar amb el dibuix i la pintura a l’oli, i de la qual recorda un bon consell.

 “ quan dominis els grisos, seràs un bon artista”

 Va arribar al nuu. “Natura versemblant” troba similituds entre la natura i el cos humà, i posteriorment barreja imatges, idees, pensaments i experiències propies per crear “Sabata nua”, “Futur immediat”,etc…

 L’any 2004 la linia artística es capgira buscant noves emocions, i entra en el mon de la crítica social. Sorgeixen obres com “El silenci dels anyells”, “Ara mateix”, o el contundent “Legionaris de la ignorància” descriptiu de la polèmica realitat social catalano-espanyola.

 A finals del 2005, la sensibilitat per l’acolliment d’un infant a casa seva dona lloc a la “La mirada d’una mare – A mother’s look” on recull les mirades de dos rostres (mare i fill) on amb la mirada se li explica al nadó que hi ha algú allà fora que l’espera per estimar-se’l. Aquesta experiència l’implica tan emocionalment que inclús el porta a escriure per primer cop – Un nen, una rialla, un dol – en vers. El febrer del 2006, la sensibilitat pels infants es referma amb “les llunes d’una mare” on s’explica el lligam de la mare amb el fill, on tot fill gira entorn la figura de la mare, i es consolida amb “L’essència de la vida” demostrant el ‘savoir faire’ a la vida, el pas a pas.

 

–          LINEA PARTICIPATIVA –

 Destaquen dos períodes:

 –          El primer el més extens però no menys important on l’EDUS s’estableix com artista, i  malgrat no participa en gaires actes, aprofita per formar-se.

El 1992 monta la primera exposició i la presenta en societat en una sala de l’obra social de la Caixa d’estalvis i pensions de Barcelona.

 Durant el període 1986-2006 mostra els seus dibuixos cada any a la fira de Sant Lluc d’Olot.

 –          El segon període comença amb la creació de la seva obra “ Sabata nua”, la primera obra on l’artista s’aparta realment del mon de la perspectiva i entra definitivament en el món creatiu, de la idea transformada en imatge.

 El 2003 Ediciones Ecuador 21 S.L. publica el seu llibre “Artistas del siglo XXI” tomo IV, veure pàg. 192.

 Febrer 2004,  participació Vè. saló hivern Sala Esart Barcelona.

 4 desembre del 2004, Diploma d’Onore a la 1ª Rassegna d’arte di artisti e maestri Contemporanei dal 900 al nuovo millennio 2004 concedit pel consell artístic i la direcció de la Galleria Centro Stórico de Firenze.

 El 2005 Crisolart Galleries el convida a participar a l’exposició itinerant Fairy Fair 2005 a Dinamarca, a la fira internacional d’art dels S. XIX a XXI a Ghent, Bèlgica

 Setembre 2005 Premi Oscar dell Cultura 2005, Vº Edizione,  concedit pel consell artístic i la direcció de la Galleria Centro Stórico de Firenze.

 Participació en el II Saló Internacional d’Arts Plàstiques organitzat per Ed. Ecuador el desembre de 2005.

 Gener 2006. Presentació de l’obra, – La mirada d’una mare – a la Fira internacional d’art contemporani a Miami-Florida-EE.UU.2006 on s’hi exposa l’obra i el seu currículum artístic.

 L’exposició col.lectiva pel 28 d’abril de 2006 a Crisolart Galleries de BCN, al carrer Mallorca 284 de Barcelona.

 Abril del 2007, Diploma di Merito amb motiu del 28è aniversari de la fundació de la Galleria “Centro Storico “ de Firenze que el torna a citar per participar en el seu nou “Catalogo Universale dell’Arte Contemporanea di Artisti e Maestri del Nuovo Millennio”.

 Gener de 2008, mención de honor per l’ACCADEMIA INTERNAZIONALE “GRECI-MARINO” en la col.lectiva d’hivern a la Sala ESART de Barcelona, amb la presentació de “La mirada d’una mare” on per primer cop l’obra va acompanyada per un escrit poètic anomenat en aquest cas “Un nen, una rialla, un dol” que reflecteix la intimitat amb la separació d’un dels infants que ha acollit durant un temps a casa.

 Febrer de 2008 és citat per l’Accademia Gentilizia Internacionale IL MARZOCCO de Florència per participar en una trobada d’art dedicada a Giorgio Vasari. La cerimònia va ser presidida per crítics d’art, periodistes i altra gent del món artístic i cultural d’Italia.

 Desembre del 2008, L’artista es presenta com a tal, amb una exposició al mateix poble d’Argelaguer, on resideix, i així referma definitivament la seva línia art en el mon de l’art.

 Participació VI Saló Internacional d’arts Plàstiques, Saló hivern de Sant Joan les Fonts el 6 de desembre 2009

 Premi d’honor en el X Saló d’hivern 2009 de la Galeria Esart a Barcelona.

 Premi “Universale” X edizione, per la classe GRAFICA, Galleria Centro Storico, Signa, Firenze 2009.

 Qualitat artística, en el Saló Internacional d’arts Plàstiques a Sant Joan les Fonts, el 4 de desembre de 2010.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s